View unanswered posts | View active topics It is currently 20 Oct 2018, 11:28



Reply to topic  [ 17 posts ] 
Tips på switch-apparat som som tar 2x amp till 1x cabinett? 
Author Message

Joined: 03 Dec 2005, 13:17
Posts: 659
Location:
Post Tips på switch-apparat som som tar 2x amp till 1x cabinett?
Letar efter någon switch som kan ta in 2st förstärkare på A / B och sen leda ut till en och samma högtalarlåda. Det gäller främst rörstärkare Ampeg på 300W st. Så den måste helt enkelt klara loaden från stärkaren så inget pajar. Helst inget rackrelaterat. Behöver inte vara stompbox.

Anledningen är att det är för mycket vintagegrejer på turné där vanligtvis allt kan hända mitt i ett set. 2st 8x10or är inte på tal att ha med...

- Weber har men klarar bara 100W
- N-audio likaså men kan köra 200W på 2-4ohm.
- Diamond / CAE svarar inte på mail så vet ej om jag kan få tag på denna...

Finns det något annat jag kan kolla upp? Eller är det bara att be någon bygga ihop en enhet åt mig?


07 Jan 2018, 17:31
Profile ICQ WWW

Joined: 18 Mar 2007, 21:58
Posts: 8664
Location: Uppsala
Post Re: Tips på switch-apparat som som tar 2x amp till 1x cabine
Förstår inte riktigt hur du menar? Det är ju inte meningen att switchen ska hantera 300W, utan endast klara tillräckligt hög ström. Om switchen funkar som den ska, kommer max några få watt att utvecklas i den, med flera ampere till högtalaren.

_________________
Image


07 Jan 2018, 17:48
Profile WWW

Joined: 27 Dec 2007, 15:16
Posts: 6419
Location: Uddevalla
Post Re: Tips på switch-apparat som som tar 2x amp till 1x cabine
Dödas signalen från guran in i den "tysta"stärkaren bort behöver du inte så mycket effekt på switchen. Det är bara om den tysta stärkaren ska stå och spela på 300W samtidigt fast tyst som det krävs. Dummy load behöver ju bara klara effekten från brus och brum...........alltså nästan ingen effekt alls.
Signalen in i tysta stärkaren måste dödas bort inte bara brytas så stärkaren inte står och tjuter på 300W med öppen ingång.

_________________
Johan Hansson
Skadat gods


07 Jan 2018, 17:51
Profile
User avatar

Joined: 08 Jan 2010, 17:14
Posts: 1413
Location: Kumla
Post Re: Tips på switch-apparat som som tar 2x amp till 1x cabine
Kolla in http://ampete.com/

Har inte testat deras produkter själv, men vet att bl.a. Pete Thorn använder deras prylar.

_________________
http://www.pigsinspace.se


07 Jan 2018, 18:16
Profile WWW

Joined: 03 Dec 2005, 13:17
Posts: 659
Location:
Post Re: Tips på switch-apparat som som tar 2x amp till 1x cabine
Jag tänker väl mer att stärkaren som inte är aktiv tar skada om den är fullt igång? Och att det tydligen ska spela roll ifall det är transistor eller rör. (radials hemsida..)

När jag pratade med Weber sa han själv att hans manick inte kunde lösa mitt problem utan den bara kunde funka till gitarrstärkare som hade lägre watt.

Jag vill som sagt bara se till att byten mellan de båda stärkarna ska fungera smidigt och framförallt snabbt ifall något händer. Att starta upp en sådan Ampeg innan den är i spelläge tar minst 45sek. Sedan ännu längre innan den börjar låta som den ska. Så därför ganska viktigt för mig att de båda är i spelbart läge hela tiden.


Ampete är definitvt något som verkar intressant och verkar vara i samma anda som Diamond Amps lösning! Tack! Tyskland också. Ännu bättre :lol:


07 Jan 2018, 21:08
Profile ICQ WWW

Joined: 06 Jan 2010, 16:20
Posts: 3929
Location: Boden Norrbotten
Post Re: Tips på switch-apparat som som tar 2x amp till 1x cabine
Varför inte ha ett fyrtolv cab med två monosidor dvs det blir två tvåtolvlor så swishar du bara mellan stärkarna md en a/b switch.

_________________
Det är aldrig försent att ge upp


08 Jan 2018, 00:50
Profile WWW

Joined: 03 Dec 2005, 13:17
Posts: 659
Location:
Post Re: Tips på switch-apparat som som tar 2x amp till 1x cabine
lillefar wrote:
Varför inte ha ett fyrtolv cab med två monosidor dvs det blir två tvåtolvlor så swishar du bara mellan stärkarna md en a/b switch.


Förlåt jag fattar inte..? Typ som att cykla och köra på bara framdäcket och sen växla till bakdäcket?


08 Jan 2018, 01:08
Profile ICQ WWW

Joined: 06 Jan 2010, 16:20
Posts: 3929
Location: Boden Norrbotten
Post Re: Tips på switch-apparat som som tar 2x amp till 1x cabine
Du växlar stärkare som är kopplade till varsin tvåtolva i ett fyrtolvcab busenkelt. Har en H&K låda som har den möjligheten i orginal utförande

_________________
Det är aldrig försent att ge upp


08 Jan 2018, 01:20
Profile WWW
User avatar

Joined: 28 Dec 2007, 20:55
Posts: 4774
Location: Mönsterås
Post Re: Tips på switch-apparat som som tar 2x amp till 1x cabine
http://www.tonebone.com/headbone.php
Är switch-boxen du letar efter.

_________________
Hälsningar
Owe Johnson


08 Jan 2018, 01:34
Profile

Joined: 03 Dec 2005, 13:17
Posts: 659
Location:
Post Re: Tips på switch-apparat som som tar 2x amp till 1x cabine
lillefar wrote:
Du växlar stärkare som är kopplade till varsin tvåtolva i ett fyrtolvcab busenkelt. Har en H&K låda som har den möjligheten i orginal utförande


det är ju tyvärr aldrig en musiker som skulle godkänna den idén om jag lägger fram det. Bara för att jag har en till topp redo så vill de köra på sin vanliga setup precis som förut. Vill heller inte inkräkta i en 8x10a och löda om utan hellre hitta rätt verktyg som löser biffen


08 Jan 2018, 09:11
Profile ICQ WWW

Joined: 03 Dec 2005, 13:17
Posts: 659
Location:
Post Re: Tips på switch-apparat som som tar 2x amp till 1x cabine
Amp Healer wrote:
http://www.tonebone.com/headbone.php
Är switch-boxen du letar efter.



Jag har redan tittat på denna men vill gärna ha allt i samma box isåfall. Diamonds lösning kan köra både tube / solid state. Den dagen man står med både en rör och transistor skulle kunna hända. Däremot har jag inte förstått problemet att samköra alla typer i samma box?


08 Jan 2018, 09:17
Profile ICQ WWW

Joined: 12 Aug 2002, 23:00
Posts: 857
Location:
Post Re: Tips på switch-apparat som som tar 2x amp till 1x cabine
Ampete är de enda som har löst det du söker på ett riktigt bra sätt.


08 Jan 2018, 10:16
Profile ICQ WWW

Joined: 27 Dec 2007, 15:16
Posts: 6419
Location: Uddevalla
Post Re: Tips på switch-apparat som som tar 2x amp till 1x cabine
red_house_painter wrote:
Amp Healer wrote:
http://www.tonebone.com/headbone.php
Är switch-boxen du letar efter.



Jag har redan tittat på denna men vill gärna ha allt i samma box isåfall. Diamonds lösning kan köra både tube / solid state. Den dagen man står med både en rör och transistor skulle kunna hända. Däremot har jag inte förstått problemet att samköra alla typer i samma box?
Låter mer som en sälja fler produkter att det ska behövas särskild för solidstate. Rör är den som är überkänslig för att gå olastad så en rör borde rimligen fungera till bägge. Det dessa gör är som jag nämnde ovan är att jorda bort signalen in i stärkaren samtidigt som den switchar till högtalaren varav väldigt liten lastresistorbehövs. Just denna verkar vara löjlig mojo dock. Utöver det konstiga med att skilja på rör och solidstate så skryter de om diskret klass A till ingångsbuffern som om det skulle vara bättre än en lågbrusig opamp som har extremt låg distortion dvs så oförändrad signal det kan bli.

_________________
Johan Hansson
Skadat gods


08 Jan 2018, 10:59
Profile
User avatar

Joined: 28 Dec 2007, 20:55
Posts: 4774
Location: Mönsterås
Post Re: Tips på switch-apparat som som tar 2x amp till 1x cabine
red_house_painter wrote:
Amp Healer wrote:
http://www.tonebone.com/headbone.php
Är switch-boxen du letar efter.



Jag har redan tittat på denna men vill gärna ha allt i samma box isåfall. Diamonds lösning kan köra både tube / solid state. Den dagen man står med både en rör och transistor skulle kunna hända. Däremot har jag inte förstått problemet att samköra alla typer i samma box?


Men nu läser du väl dåligt :wink:

Det står ju tydligt: Safe switching for both solid state and tube heads

_________________
Hälsningar
Owe Johnson


08 Jan 2018, 21:33
Profile

Joined: 27 Dec 2007, 15:16
Posts: 6419
Location: Uddevalla
Post Re: Tips på switch-apparat som som tar 2x amp till 1x cabine
Amp Healer wrote:
Men nu läser du väl dåligt :wink:

Det står ju tydligt: Safe switching for both solid state and tube heads
Ja men man måste köpa olika modeller för det
Part no. R800 7082 - Headbone VT for two valve/tube amps
Part no. R800 7083 - Headbone TS for one tube & one solid state amp
Part no. R800 7084 - Headbone SS for two solid state amps

_________________
Johan Hansson
Skadat gods


08 Jan 2018, 21:54
Profile
User avatar

Joined: 28 Dec 2007, 20:55
Posts: 4774
Location: Mönsterås
Post Re: Tips på switch-apparat som som tar 2x amp till 1x cabine
Tubis wrote:
Amp Healer wrote:
Men nu läser du väl dåligt :wink:

Det står ju tydligt: Safe switching for both solid state and tube heads
Ja men man måste köpa olika modeller för det
Part no. R800 7082 - Headbone VT for two valve/tube amps
Part no. R800 7083 - Headbone TS for one tube & one solid state amp
Part no. R800 7084 - Headbone SS for two solid state amps

:oops: :oops: :oops: Missade det ,,,,,

_________________
Hälsningar
Owe Johnson


08 Jan 2018, 23:18
Profile

Joined: 01 Aug 2011, 14:46
Posts: 183
Location: Göteborg
Post Re: Tips på switch-apparat som som tar 2x amp till 1x cabine
https://m.thomann.de/gb/palmer_tino.htm ? Ej testat själv

_________________
Q: Is Ringo Starr the best drummer in the world?

"In the world? He's not even the best drummer in the Beatles!"
-John Lennon


08 Jan 2018, 23:42
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 17 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Trout and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.